Oldtimers vliegen massaal het land uit

De export van oldtimers groeit enorm. In de eerste helft van dit jaar zijn er 5295 personenauto's van 25 jaar of ouder uitgevoerd.

In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 2819. Dat is een stijging van bijna 88 procent, meldde VWE voertuiginformatie en -documentatie donderdag.
Volgens het bureau komt de toename vooral door de aanscherping van de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers. VWE rekende eerder uit dat bijna 70 procent van de 260.000 eigenaren van oldtimers in Nederland vanaf volgend jaar wegenbelasting moet betalen door nieuwe belastingmaatregelen.
Het totaal aantal gebruikte personenauto's die afgelopen 6 maanden aan het buitenland werden verkocht, daalde juist met 15,9 procent tot 140.875 stuks.

Mercedes

Van de oldtimers waarover straks belasting betaald moet worden, is maar liefst1 op de 4 een Mercedes-Benz. In de exportcijfers is terug te zien dat deze wagens nu massaal van de hand worden gedaan.
De uitvoer van modellen uit de populaire 190-serie is vergeleken met de eerste helft van 2012 zelfs met meer dan 1700 procent gestegen tot bijna 500 stuks.
Nu zij niet meer van fiscale voordelen kunnen genieten, willen veel mensen van hun oldtimer af, concludeert een woordvoerder. Hij verwacht dat het oldtimerwagenpark komende tijd nog verder zal slinken.

Bron:nu.nl