IMG_9174_banner.jpg

FEDOC

versie 2

De Opel Manta Club Nederland is aangesloten bij de Federatie van Opel Clubs in Nederland. Samen met enkele andere Opel clubs vormt de een overleg orgaan met Opel Nederland. Voor meer informatie, zie de website van de FEDOC

Het volgende persbericht van Opel Nederland heeft in enkele bekende autobladen gestaan:

FEDOC Overkoepelend orgaan OPEL clubs

In Nederland staat Opel al bijna 30 jaar aan de top. Op dit moment zijn het de modellen als de Astra, Vectra, de Corsa en de op komst zijnde Frontera die het hem doen. De basis voor dit succes werd echter in een ver verleden gelegd met onder andere de Kadett, de Commodore en de Manta. Auto’s die zo populair waren en zijn, dat ze tegenwoordig bijna allemaal hun eigen (fan) club hebben. Sinds kort is een aantal van de vele Opel clubs in Nederland ondergebracht in een overkoepelend orgaan: de Federatie van Opel Clubs, of kort gezegd de FEDOC.

De FEDOC behartigd in Nederland de gezamenlijke belangen van de aangesloten leden. Zonder dat dat overigens ten koste gaat van de identiteit van de afzonderlijk aangesloten clubs. De aanzet voor de oprichting van de FEDOC werd in 1994 gegeven door de Historische Opel Club Nederland onder initiatief van Opel Nederland. Sinds kort is de FEDOC officieel erkend van start gegaan, met ondersteuning van Opel Nederland.

Momenteel zijn de volgende verenigingen in de FEDOC vertegenwoordigd: de Opel GT Club Nederland, de Opel Kadett C Club Nederland en de Opel Manta Club Nederland. Een aantal van deze clubs had zich dit jaar in grote getale verzameld op de Klassieke AutoRAI in Amsterdam. Ook volgend jaar weer zullen zij zich op Neerlands grootste show voor klassieke automobielen laten zien, uiteraard in nauwe samenwerking met Opel Nederland.