Oldtimers gered bij grote brand Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Een aantal bedrijven aan de Hildo Kropstraat in Nieuwegein is vannacht getroffen door een grote brand. Het gaat om een autobedrijf, kapsalon en eetcafé Jutphaas. De brandweer voorkwam dat het vuur oversloeg naar Classic Californian Cars, een bedrijf dat oldtimers verkoopt. 

In de showroom van het bedrijf stonden ongeveer 25 klassiekers, waaronder tien gerestaureerde Ford Mustangs met een totale waarde van een half miljoen euro. Slechts een paar auto's liepen rook- en waterschade op en de ramen van de showroom zijn kapot. "Ik dacht: ik ben alles kwijt, maar de oldtimers met schade zijn waarschijnlijk nog op te knappen", aldus eigenaar Job van Oostrum. 

De brand brak uit rond half vier en zou zijn begonnen in de kapsalon. Van deze zaak is niets meer over. Er vielen geen gewonden. De brand was rond half zes onder controle. De oorzaak wordt nog onderzocht.

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) adviseerde buurtbewoners om ramen en deuren gesloten gehouden omdat er erg veel rook vrijkwam. Er is geen asbest gemeten, stelt de VRU.

Bedrijven in de Hildo Kropstraat zijn al vaker opgeschrikt door brand. Omwonenden willen graag af van het bedrijventerrein in de woonwijk.

Bron:RTV Utrecht