Handel in nepklassiekers: autohandelaar door FIOD gepakt

In Arnhem is een autohandelaar aangehouden in verband met het verkopen van nieuwe auto’s die als klassieker waren geïmporteerd. De geschatte fraude bedraagt € 700.000 euro.

De import van klassieke auto’s is een lucratieve business, zeker als je bedenkt dat er op het importeren van auto’s met een respectabele leeftijd (ouder dan 30 jaar) veel minder belasting hoeft te worden betaald. De FIOD kwam er echter achter dat een bedrijf in Arnhem nieuwe replica’s van klassieke auto’s heeft geïmporteerd met valse papieren die het moesten doen lijken alsof het oude auto’s waren. Daardoor werden importheffingen ontdoken.

Omdat een 45-jarige medewerker van het bedrijf de schatkist daardoor voor grofweg 700.000 euro tilde met nagemaakte nieuwe Bugatti's en Alfa Romeo’s besloot de FIOD de man te arresteren en beslag te leggen op zestien oldtimers, waaronder “twee Ferrari’s, een Maseratti, Jaguar, Rolls Royce en een Lambourgini.” De FIOD-medewerker die verantwoordelijk is voor de persberichten is dus overduidelijk geen fan van auto’s of zo lysdectisch als een malle, maar dat ter zijde. Overigens zien we op de foto’s ook wat recentere auto’s staan die het stempel “oldtimer” absoluut nog niet verdienen.
Waarschijnlijk kwamen de meeste replica’s uit Argentinië (wellicht bij Pur Sang vandaan?) of ze ook verkocht zijn als oldtimers of dat klanten wel op de hoogte waren van de nepperij is vooralsnog niet duidelijk. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron:www.autoblog.nl