Nieuwe site: Tips & Vragen

Lees dit artikeltje eerst even. Het heeft tips en antwoorden op veel vragen

Registratie

Waarom moet ik mij opnieuw registreren?

Met deze nieuwe site zijn we van vooraf aan begonnen, d.w.z. alles wat we gebruiken om deze site te maken is nieuw. Een kopie van gebruikers van de oude site is daardoor niet mogelijk.

Hoe registreer ik mijzelf?

Klik in de bovenste menubalk op Inloggen en klik vervolgens op "Nog geen account". Vul het verplichte gedeelte in en eventueel je adresgegevens. Ben je al lid van de mantaclub, zorg er dan voor dat je ook je lidmaatschapsnummer, kenteken(s) manta en adresgegevens hebt ingevuld. Nadat je de gegevens hebt ingevuld activeren wij je account. Dit kan een paar dagen duren. Je ontvangt daarvan een bericht. Vervolgens kun je inloggen met je nieuw aangemaakte account..

Wat zijn de voordelen als ik mij heb geregistreerd?

Als je bent geregistreerd kun je berichten plaatsen op het forum (anders kun je alleen lezen), kun je berichten sturen naar andere gebruikers en kun je zelf links aanmelden.

Ik heb mijzelf geregistreerd en ben ook nog clublid, heeft dat nog meer voordelen?

Jazeker! We gaan een groot aantal artikelen plaatsen op de site die alleen bestemd zijn voor clubleden. Ook zal in de toekomst een webshop en online onderdelen magazijn beschikbaar zijn voor clubleden. Ben je dus lid van de mantaclub, registreer je dan zoals hierboven beschreven, maar vul dan ook je adresgegevens, lidmaatschapnummer en het kenteken van je manta(s) in. Alleen met de complete gegevens kunnen we controleren of je daadwerkelijk lid bent. Het kan enige dagen duren voordat we je gegevens gecontroleerd hebben. Zodra je door ons bekend gemaakt bent als clublid zie je vanzelf meer artikelen verschijnen op de site.

Ben ik automatisch clublid als ik geregistreerd ben?

NEE. Als je geregistreerd bent kun je onderwerpen op het forum plaatsen. Wil je lid worden, klik dan op het menu De Club en selecteer Lid worden?
Als je lid bent, kun je later altijd nog je clublidnummer toevoegen bij je account gegevens.

Ik heb mijzelf geregistreerd en ben ook nog clublid, moet ik bijvoorbeeld een verhuizing nog opgeven?

Ja. Omdat we niet kunnen dwingen dat mensen via deze site hun gegevens wijzigen hebben we besloten dat een wijziging uitsluitend schriftelijk of via de mail doorgegeven kan worden aan de ledenadministrateur, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het is aan te bevelen om de adresgegevens ook op de site te veranderen, zodat deze altijd 1 op 1 lopen met onze ledenlijst.

Hoe zie ik dat ik als clublid ben geregistreerd?

Als je, nadat je de bevestiging per mail hebt ontvangen dat je geregistreerd bent, inlogt zie je linksboven (boven de afbeelding van ons laatste clubblad) je status. Hier kan staan "Welkom geregisteerde gebruiker" of "Welkom Clublid". Gelijk zie je hier of je privé berichten hebt.

Evenementen

Wat betekenen de kleurtjes in de evenementen agenda?

De evenementen zijn onderverdeeld in categorieën. Iedere categorie heeft een andere kleur. Onze evenementen zijn rood, Opel-gerelateerde evenementen zijn oranje enz. Zijn er meerdere evenementen op 1 dag, dan zie je ook een "+" teken op die datum in de kalender. Als je op een gekleurde datum klikt, zie je de evenementen voor die dag.

Kan ik een suggestie doen voor een evenement?

Jazeker! In het menu Evenementen staat onderaan de optie Meld een evenement aan! Hier kun je je evenement aanmelden. Wees zo volledig mogelijk met het invullen van de gegevens. Nadat je een evenement hebt aangemeld zullen wij controleren of dit evenement op de site gepubliceerd kan worden (het moet natuurlijk wel iets met de Manta te maken hebben)

Ik heb een vraag of opmerking over een evenement, aan wie moet ik die stellen?

We streven ernaar om bij ieder evenement dat we op de site publiceren een e-mail adres, website of telefoonnummer te vermelden. Gebruik die gegevens om te communiceren met de organisator van het evenement. We kunnen geen verantwoording nemen voor evenementen die niet door ons worden georganiseerd, het publiceren van een evenement moet je zien als een service. Uiteraard reageren we wel op opmerkingen over evenementen die we wel zelf georganiseerd hebben.

Ik wil naar een evenement, moet ik mij registreren?

Dat hang er vanaf. Er bestaat de mogelijkheid om bij een evenement jezelf te registreren, maar dat moet de organisator dat dan wel willen. Je ziet dan in de detailgegevens van het evenement rechtsboven "registreren" staan. Vul de gegevens in en je ontvangt een bevestiging per email. De organisator zal dan verder contact met je houden (bijvoorbeeld door het versturen van toegangskaarten)

Forum

Ik kan geen berichten plaatsen of reageren op het forum

Dat komt omdat je niet bent ingelogd. Log in of registreer je. Als je op registreren klikt in het forum wordt er een account aangemaakt wat geldt voor de hele site.

Persoonlijke berichten versturen

Sinds 11 augustus 2013 is het mogelijk om persoonlijke berichten naar andere, geregistreerde gebruikers te sturen. Log eerst in met je account. Vervolgens zie je onder het menu Forum een optie Persoonlijke berichten. Hier kun je berichten lezen die naar je gestuurd zijn, of kun je zelf berichten naar anderen sturen. Je kunt, als je een bericht wilt sturen, de afzender selecteren uit een lijst. Dit doe je door op "gebruikerslijst" te klikken. Op de startpagina zie je linksboven (boven ons laatste clubblad) gelijk of je persoonlijke berichten hebt.

In het forum is na inloggen rechtsboven de link "persoonlijke berichten" gekomen, hiermee ga je ook gelijk naar je persoonlijke berichten. 

Over deze nieuwe site

Wat is er nu precies veranderd?

Deze nieuwe site is gemaakt met Joomla, een programma waarmee het vrij eenvoudig is om website te maken. Joomla heeft heel veel uitbreidingen, waardoor je niet zelf dingen opnieuw hoeft uit te vinden. Omdat er zoveel mensen werken met Joomla zullen verbeteringen snel beschikbaar zijn.

Is de nieuwe site nu af?

Nee, komende tijd wordt de site nog uitgebreid met een webshop. En als jullie ideeën hebben horen we die natuurlijk graag...

Kan ik nog wat doen?

Jazeker! Vooral het onderdeel Multimedia kan nog gevuld worden. Als je foto's hebt van eerdere manta evenementen, ontvangen we die graag. Deze zullen dan op de site geplaatst worden. Als je andere opmerkingen of vragen over die site hebt horen we die ook graag!

Tags

Wat zijn die blauwe woorden boven een artikel?
Dit zijn zogenaamde tags: trefwoorden. Wil je artikelen zoeken die ook dit trefwoord hebben, klik dan op het betreffende trefwoord

Komt het clubblad nu ook digitaal beschikbaar?

Nee, niet helemaal. Een aantal artikelen zullen op de website geplaatst worden, waarvan er ook weer een aantal alleen toegankelijk zijn voor clubleden. De inhoudsopgave van ieder clubblad komt in ieder geval wel op de site.

Ik vind het lettertype wat klein...

Je kunt een lettertype vergroten, maar hoe hangt af van je browser en welk besturings systeem je hebt. Ga naar je browser instellingen en zoek op inzoomen. Tip: wat vaak werkt is de <Ctrl> toets ingedrukt houden en dan aan het wieltje op je muis draaien.

Ik heb zelf ook een homepage over mijn Manta, kan ik die promoten?

Ja, dat kan, maar dan moet je tenminste geregistreerd zijn. Alleen dan zie je een extra menu-optie onder Links genaamd Doe een link suggestie. Vul hier de gegevens in van jouw site. Ook hier geldt: we controleren eerst de suggesties voordat we deze publiceren.

Tips

Tip: Zoeken

Je kunt nu ook naar onderwerpen zoeken door rechtsboven een trefwoord in te typen

Tip: U bent hier

Onder de menu-opties staat de regel: "U bevindt zich hier" Je kunt snel een menu'tje hoger gaan door hier op een menu-optie te klikken

Tip: het menu is ook een menu

Klinkt wat raar, maar hiermee wordt bedoeld dat je ook bijvoorbeeld op Evenementen kunt klikken en niet alleen een opties die dan te voorschijn komen.

Nog vragen?

Stel de vraag aan onze website beheerder, Wilfred van Dijk