Drenthe rit 2021

OMCN evenement
1200px-Flag_Drenthe.svg1
Datum: zondag 13 juni 2021 10:00 - 16:00

Vorig jaar hadden wij voor 14 juni 2020 een rit uitgestippeld die helaas gecanceld moest worden. Deze rit door het mooie landschap “Het Reestdal” staat nu gepland op zondag 13 juni 2021 in de hoop en verwachting dat deze dit jaar nu wel door kan gaan.

Op de grens tussen Overijssel en Drenthe slingert het riviertje “de Reest” door het landschap en wordt dit dan ook het Reestdal genoemd. Een eeuwenoud en kleinschalig cultuurlandschap met bos, heide, hooilanden en oude boerderijen.

De rit voert langs oude Drentse en Overijsselse dorpjes, enkele historische plekken en kronkelige wegen. Met als leidraad het riviertje de “De Reest” die grotendeels de scheiding tussen Drenthe en Overijssel bepaalt.

Onderweg krijgen jullie vragen en stops met bezienswaardigheden. Eindstation is in Meppel waar, zoals het nu lijkt, het mogelijk is om na afloop een hapje te eten bij één van de bekendste drive-in voedselketens die de gemiddelde Manta-rijder niet onbekend is.

Kans bestaat in verband met het inmiddels bekende corona dat er tussentijdse aanpassingen komen of in het ergste geval de rit wordt afgelast. Het is dit jaar alleen mogelijk voor clubleden om deel te nemen en hiervoor dien je je met naam, toenaam, lidnummer en aantal personen aan te melden via WhatsApp op nummer 06-55538438. Na ontvangst van je aanmelding word je dan toegevoegd aan de “Drentherit Groepsapp” Deze App wordt alleen door mij of Jacquelien gebruikt om meldingen over de rit te doen en het is niet de bedoeling daarop te reageren. Mocht je wat te melden of te vragen hebben doe dat dan rechtstreeks op het hierboven genoemde nummer.

Vanaf 10:00 uur zijn jullie welkom op een startlocatie in Drogteropslagen die via de App vooraf wordt gegeven. We beginnen daar met een bakkie koffie of een kopje thee met daarbij een versnapering. De bedoeling is dat iedereen om uiterlijk 12:00 uur gestart is.

Wij zien jullie hopelijk graag op 13 juni 2021 vanaf 10:00 uur op de nog aan te geven locatie in Drogteropslagen.

 

 

Alle datums


  • zondag 13 juni 2021 10:00 - 16:00

Powered by iCagenda